lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ph-ihme, Robert O Young
Ph- tasapainosta olen kirjoittanut ennenkin mutta nyt kun olemme aloittaneet detox-kuurin on tärkeää miettiä kuinka sen jälkeen jatketaan. Olen taas kaivanut Ph-ihme kirjan esille, koska tiedän että siinä on hyvinvointimme ja terveytemme salaisuus.


Syy, miksi kirjoitan näitä blogiini, on se että ne ketkä käyttävät Newaysin tuotteita ja koska suomenkielistä materiaalia on vielä huonosti tarjolla, voivat täältä saada tarvittavaa tietoa.
Myös se että detox-kuurin jälkeen on tärkeää miettiä ruokavalion korjauksia että detoxin aikaansaama muutos säilyy. Ph- tasapainon korjaamista voi tehdä ilman detoxiakin mutta muutos on varmaan helpompi toteuttaa kun saa "kunnon sykäyksen".

"Uusi päivä on koittanut. Kokonaisvaltainen hyvinvoinnin päivä, joka on täynnä terveyttä ja elinvoimaa. Uusi päivä, jolloin maksimoimme elinvoimamme ja energisoimme itsemme solutasolla. Aikakausi, jolloin olemme luonnostaan hoikkia ja voimakkaita. Aikakausi, jolloin keskitymme oikenlaiseen ravintoon vääränlaisten lääkkeiden sijaan. Tämä teos, joka perustuu mikroskoopilla tehtäviin elävän veren analyyseihin ja sitä kautta tarkkaan ravintoon, valaisee tätä asiaa hyvin laajasti. Opit ymmärtämään mullistavaa tiedettä jota kutsutaan uudeksi biologiaksi. Kirja esittelee käytännön läheisiä keinoja ja vaihtoehtoja ruokavalion muutokseen ja kehon itseparantavien voimien vapauttamiseen. Itse asiassa valo kajasti taivaanrannassa jo yli sata vuotta sitten. Ikävä kyllä, muutaman uraauurtaneen tiedemiehen radikaalit näkemykset ovat jääneet lääketieteen valtavirtausten väliin. Lääketiede on niin uppoutunut omiin myytteihinsä, että siltä on jäänyt huomaamatta laajempi totuus.

On todennäköistä että ainakin yksi läheisistäsi sairastaa yhtä kolmesta Yhdysvaltain yleisimmästä kuolemaan johtavasta sairaudesta -syöpä, sydänsairaus ja sokeritauti. Yksi ilmeisimmästä vihjeestä löytyy näistä, niillä on suora yhteys ruokavalioon, puhumattakaan siitä että 60% amerikkalaisista voi syyttää ylipainostaan ruokavaliota (samat luvut meillä), voisi vain vielä lisätä masennuksen. Oikeanlaisen ruoan ja parhaiden ravintolisien nauttiminen auttaa välttymään näiltä ongelmilta -sekä huonolta elämänlaadulta.

Elimistö on siis rakenteeltaan alkalinen, mutta toiminnoiltaan happamoiva. Käytännössä se tarkoittaa, että elimistö tarvitsee alkalista polttoainetta ja että hapot syntyvät elimistön toimintojen sivutuotteena. Kun tähän vielä lisätään ruokavalion valtava happamoiva vaikutus, elimistö kuormittuu, jolloin solut, kudokset, elimet ja lopulta veri tulevat ylihappamiksi. Tällainen epätasapaino on omiaan luomaan kaaosta kehon sisäiseen ympäristöön ja avaamaan oven sairauksille. Ensinnäkin keho on ainoastaan happamana altis sairauksille -terveellisen alkalisen tasapainon vallitessa bakteereille ei ole sijaa. Hyvä terveys edellyttä siis oikeaa happo-emästasapainoa. Oikea ruokavalio ja elämäntyyli on tehokas tapa saavuttaa ne.

Ikävintä on että ylihappamuus on itseaiheutettua. Se on omien valintojemme seurausta. Hyvä asia on se, että huomattuamme asian voimme tehdä erilaisia valintoja, mutta ennenkuin pystymme tekemään terveellisiä valintoja meidän on otettava vastuu happamasta elämäntyylistämme ja ruokavaliostamme. Kaikki kehoa säätelevät mekanismit (hengitys, verenkierto, ruuansulatus ja rauhasten toiminta) pyrkivät ylläpitämään herkkää happo-emäs tasapainoa). Keho ei kestä pitkittynyttä happokuormaa eikä epätasapainotilaa.

Veren Ph-arvon tulee olla emäksinen, eikä keho anna sen laskea. Sen ehkäisemiseksi , happamuuden lisääntyessä, keho käynnistää selviytymismekanismeja ja veri alkaa imeä kivennäisaineita kudoksista. Tietyt kivennäisaineet sopivat erityisen hyvin neutraloimaan ja puhdistamaan vahvoja happoja. Terveessä kehossa on kivennäisainevarasto hätätilanteita varten, mutta jos kivennäisainevarasto on tyhjä (niinkuin 90%:lla meistä on), eikä ruokavaliosta saada niitä tarpeeksi, elimistö alkaa ottaa niitä kehosta. Jos happamuutta on kehossa niin paljon, että veri ei enää pysty tilannetta tasapainottamaan, varastoituu ylimääräiset hapot kudoksiin. Hapon hävittäminen kudoksista tarkoittaa että hapot siirtyvät takaisin vereen ja näin muodostuu noidankehä, jossa kivennäisaineita imetään pois niiden normaaleista toiminnoista.
Tämä epätasapaino veren ja kudosten Ph-arvoissa johtaa ärtymiseen ja tulehduksiin, josta seuraa erilaisia sairauksia. Keho yrittää päästä käsiksi olemattomiin kivennäisainevarastoihin estääkseen solujen hajoamisen tai yrittää hätätoimenpiteenä puhdistaa kehoa. Se voi poistaa happoa esim. ihon kautta, jolloin se aiheuttaa ihottumia, aknea, apiseita, päänsärkyä, lihaskramppeja, särkyä, turvotusta, tulehduksia ja erilaista kipua. Krooniset oireet ilmaantuvat kun kaikki neutralointi- ja poistomahdollisuudet on käytetty. Jos happoa on vieläkin liikaa se varastoidaan elimiin, kuten sydämeen, haimaan, maksaan ja paksusuoleen. Sitä varastoidaan myös rasvakudokseen, kuten rintoihin. lantioon, reisiin ja vatsaan (selluliitti on kehon viesti että kaikki ei ole kunnossa). Me tunnemme nämä "varastot" sellaisilla nimillä kuin polyypit, kystat, happokiteet, kasvaimet, syylät, muhkurat, finnit, luomet jne. Tätä ylimääräisten happojen hajottamista ja poistoa voidaan kutsua myös vanhenemisprosessiksi. Se johtaa lopulta rappeumasairauksiin, kuten esim. erilaisiin syöpiin.

Kuluneen vuosisadan aikana perinteinen lääketiede on väittänyt ihmisille, että se on tunnistanut sairauksiin johtavat syyt. Esimerkkinä voisi olla tupakoinnin ja keuhkosyövän tai liikalihavuuden ja sydänsairauksien väliset yhteydet. Tiedemiehet kuitenkin myöntävät että he ovat ymmällään monen vakavan sairauden suhteen ja haluavat tehdä lisätutkimuksia -verorahoilla. Jos haluat kantaa vastuun kehostasi ja terveytesi tulevaisuudesta, sinun on tärkeää lähteä siitä olettamuksesta, että happo on kaikkien sinua vaivaavien oireiden välitön aiheuttaja.
Olet kenties kuullut vitsin päihtyneestä kaverista, joka etsi avaimiaan katulampun valossa: hän oli pudottanut avaimensa jo korttelin alussa, mutta etsi niitä tuosta paikasta, koska siinä sattui olemaan valoa. Näin on myös lääketieteellisen tutkimuksen suhteen. Tutkimuksia ei tehdä siellä, missä ongelma ja ratkaisu sijaitsevat... ravinnon ja veren kohtaamispisteessä. Sen sijaan tutkitaan oireita, koska lääkealan yritysten antamat tutkimusrahat keskittyvät sinne. Lääkealan yritykset tukevat tutkimusta, joka tuottaa niille uusia lääkkeitä, tuotteita ja voittoja... ei tutkimusta, joka ratkaisisi ongelmat. Sehän veisi yritykset konkurssiin!
Eli tarkoitan tässä mielessä kun sanon, että on olemassa vain yksi "sairaus". Ja se on happomyrkytys. Tuhannet eri sairaudet ovat vain oireiden tiivistymiä. Nuo oireet ovat kehon kekseliäitä ja älykkäitä tapoja pitää happo keskittyneenä kehon vähemmän tärkeisiin osiin... ei veren kriittisen herkkään tasapainoon. Jos kaikki happo pääsisi suoraan vereen, me kuolisimme muutamassa päivässä, jopa muutamassa tunnissa.Akvaariometaforalla voi hyvin kuvata kehoa ja sen toimintaa. Kuvittele, että keho on kuin akvaario. Kuvittele, että solut ja elimet ovat kuin kalat uimassa (nesteessä ja veressä), jotka kuljettavat ravintoaineita ja poistavat kuona-aineita. Oletetaan seuraavaksi, että minä laitan auton pakoputken kiinni ilmapumppuun, joka pumppaa happea akvaarioon. Vesi tulee täyteen häkää ja happamoituu. Sitten heitän akvaarioon liikaa tai vääränlaista ruokaa. Kalat eivät kykene sulattamaan ja syömään sitä kaikkea, joten se alkaa pilaantua. Myrkyllisiä, happamia kuona-aineita ja kemikaaleja syntyy kun ruoka hajoaa ja tekee vedestä entistä happamampaa. Kuinka kauan kalat pysyvät hengissä?
Kukaan ei tekisi tuollaista kultakaloilleen, mutta me ihmiset teemme päivittäin jotain vastaavaa kehollemme, verellemme ja kudoksillemme. Me saastutamme ne syömällä liikaa, syömällä ja juomalla happamoittavia ruokia ja paljon muutakin. Palataan saastuneeseen akvaarioon. Jos olisit noin surkeassa tilassa, mikä olisi paras tapa korjata asia? Hoitaisitko niitä sairauksia jota kaloille väistämättä kehittyisi? Ei- sinä vaihtaisit veden. Tee sama palvelus kehollesi. Vaihda vesi. Puhdista kehon sisäinen ympäristö. Ja pidä se sitten puhtaana.

Sillä ei ole merkitystä, missä tilanteessa olet ja miten olet siihen joutunut. Terveellinen kasvipohjainen ruokavalio, hyvät lisäravinteet, stressitön elämäntapa ja päivittäinen kuntoilu pitävät sinut happo-emästasapainossa, jolloin veresi ja solusikin voivat hyvin.
Ph- ruokavalio- ja elämäntapaohjelma palauttaa kehon terveeksi ja tasapainoiseksi ruokavalion avulla, joka koostuu alkaloivista kasviksista, pähkinöistä ja siemenistä, välttämättömistä öljyistä, käsittelemättömistä suoloista (Himalaja-tai ruususuola), vähäsokerisista hedelmistä ja alkalisesta vedestä (vedenpuhdistimella suodatettu vesi).

Hyvinvointisi lisääntyy, sinulla on enemmän energiaa ja ajattelusi on kirkasta. Saat hoikan, hyväkuntoisen kehon ja kun kehosi palautuu alkaliseksi, se palautuu myös luonnostaan ihannepainoonsa.

Ne tuhannet verinäytteet, joita olen tutkinut ympäri maailman, paljastavat ällistyttäviä solumuutoksia siinä vaiheessa kun ruokavalio muuttuu. Kun ihminen alkaa syödä enemmän alkaloivia ruokia, etenkin raakoja kasviksia ja vihanneksia, tapahtuu suurta parannusta punasolujen koostumuksessa, veren hapettumisessa, happomäärissä ja haitallisissa pieneliöissä. Samat tutkimustavat, joiden avulla mitataan happoepätasapainoa ja pieneliöiden liikakasvua, vakuuttavat että olet matkalla oikeaan suuntaan syödessäsi tämän ohjelman mukaisesti. Et tietenkään tarvitse mittauksia kertomaan tätä sinulle- oireiden katoaminen ja elinvoiman palautuminen kertovat kaiken, mitä tarvitsee tietää."

Tämä on minusta tärkeä pointti, koska mielestäni silloin kun ei ole vakavia sairauksia ja vaivana on "vain" mm. ylipaino ja vetämättömyys pystyy em. muutoksia saamaan aikaan jo pelkästään sillä että on tietoinen alkalisoivista ruoka-aineista ja painottaa ruokavaliotaan siihen suuntaan (70%/30%) ja hankkii itselleen laadukkaat lisäravinteet, etenkin hyvän mineraalivalmisteen, liikkuu ja nauttii elämän pienistä onnen hetkistä:)