lauantai 29. maaliskuuta 2014

smoothiesta "uuden päivän alku"

Pitkän tauon jälkeen blogipäivitystä. Se, mitä Neways-rintamalla tapahtuu on ihana huomata. Ihmiset alkavat olla tietoisempia ihonhoito-ja hygieniatuotteiden haitallisista kemikaaleista ja hakevat turvallisempia vaihtoehtoja. Ja se hyvä olo minkä itsekin saa kun saa olla mukana auttamassa kuinka Newaysin tuotteet muuttavat monen elämää.

Olen viime aikoina luennoilla kertonut omia ideoitani "kehon emäksisöimiseen" ja lupasin laittaa niitä blogiinikin. Paljon olisi vielä tehtävää -ruokavaliomuutoksillani, mutta on kuitenkin elettävä sen tosiasian kanssa että arjen työ- ja muissa kiireissä sortuu niin helposti vanhoihin tuttuihin kaavoihin eikä siinä ensimmäisenä raakaruokaihmeellisyydet tai emäksisyys käy mielessä. Mutta pienin askelin...

Minun pieniä askelia ovat nyt kevään aikana olleet:
 • aloitan aamun puristamalla puolikkaan sitruunan mehun vesilasiin (suodatettu vesi olisi varmasti paljon parempi vaihtoehto mutta siihen minulla ei ainakaan vielä ole mahdollisuutta). Sitruunamehu emäksisöi kehoa.
 • yritän muistaa aterioilla 20/80 säännön (hapan/emäs), olen kirjoittanut siitä aikaisemmin blogissa ja teen piakkoin uutta päivitystä, tässä kuitenkin ensi hätiin linkki aiheesta kehologiin http://www.kehologi.fi/pages/02.html
 • päivällisen korvaan mahdollisimman usein vihersmoothiella
 • kasvatan vehnän oraita ja herneen versoja ja lisään niitä smoothieen
 • makean-, herkkuhimon korvaan myös smoothiella
 • kahvin suurkuluttajasta olen muuttunut teen suurkuluttajaksi; esim. pukka- teellä on uskomattoman ihania teelaatuja
 • Newaysin tuotteista perus vitamiini-, mineraali-, antioksidanttipaketin lisäksi käytän erittäin hyvin kehoa emäksisöivää (alkalisoiva varmaankin oikea termi) Green Qi -viherjauhetta (sisältää ohran versoa, leviä: spirulina ja clorella, pellavansiemenöljyä)  ja maksaa puhdistavaa Milk Thistle- tabletteja (sis. mm. maarianohdaketta ja voikukkaa)
 • hoidan myös mieltä; Rhonda Byrnen Taikavoima- kirjan kiitollisuusharjoitukset ovat tuoneet elämääni ihmeellisiä ja ihania asioita ja jooga on avannut uuden ulottuvuuden itsetuntemukseen.Lempi ateriankorvike-smoothie minulla on ollut ravintovalmentaja Sonia Huhtalan

Laihduttajan supersmoothie:

1dl mustikoita
1 päärynä
2-3 varsisellerin vartta 
2 dl tummalehtistä salaattia (esim. pinaatti, tammenlehtisalaatti tai lehtikaali)
pieni pala inkivääriä (maun mukaan)
2 rkl liotettuja pellavansiemeniä 
1-2 dl vettä


Käytä mielellään luomu raaka-aineita. Lisää ainekset tehosekoittimeen pestyinä ja pilkottuina ja surauta pirtelöksi.


Jälkkärismoothiena herkkuhimoon on toiminut hyvin ravitsemusbloggari Outi Rinteen

Vihreä lime-avokadomousse

1 kypsä avokado
½ luomulime (ja sen raastettu kuori)
1 kiivi
hunajaa tarvittaessa,(minä en laita)
1-2 dl vettä

Miksaa kuohkeaksi, jos nautit pirtelön heti voit lisätä jääpaloja niin se on raikkaampi

Kun saa muutaman perussmoothien ohjeen sujumaan arkeen on sitten helpompi alkaa itse niitä muuttelemaan omien mieltymysten mukaan.


Vihersmoothiet ovat herkullisia luonnon superjuomia, jonka tehtävänä on puhdistaa, rakentaa, lisätä kehomme emäksisyyttä (poistaa happamuutta), antaa meille tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja (maaperämme on viimeisen sadan vuoden aikana köyhtynyt lähes 80% mineraaleista, senkin takia lisäravinteet ovat välttämättömiä) sekä parantaa yleensä heikohkoa ruuansulatustamme. Vihersmoothien ravintoaineet kulkeutuvat syvälle soluihin korjaamaan itse ongelmien syitä. Jo lukuisat ihmiset ovat todenneet erilaisia terveysvaikutuksia päivittäisen vihersmoothien lisäyksellä! He ovat kertoneet vihersmoothien olevan herkullinen ja pitävän loistavasti nälän loitolla. Tämän takia se onkin jäänyt monen elämään pysyvästi.
Tärkein asia smoothieissa on vihreät lehdet! Mitä tummempia, sen parempia. Ja mitä vaihtelevimmin niitä käytät, sen parempi! Vihreät lehdet imeytyvät paljon paremmin hyvin pieneksi pilkottuna. Tämän vuoksi ne kannattaa syödä tai juoda juuri smoothien tai itsepuristetun mehun muodossa. Laadukas tehosekoitin rikkoo lehden soluseinämät, jotta tärkeät ravintoaineet pystytään vapauttamaan. Myös muut ravintoaineet imeytyvät paremmin soseutettuna.
Vihersmoothien avulla saamme myös kuituja, jotka ovat välttämättömiä myrkkyjen ja kuonan poistamisessa. Kuidulla on lukuisia terveysvaikutuksia ja smoothie on huomattavasti parempi tapa saada niitä kuin viljat.
Jalostetun ruoan syöminen on heikentänyt vatsahappojamme. Toimivat vatsahapot ovat äärimmäisen tärkeitä, sillä ilman niiden apua ravinto imeytyy puutteellisesti. Raaoissa kasviksissa, lehdissä ja vihanneksissa on ihanteelliset ravintoarvot, mutta ilman riittävää määrää vatsahappoja kehon on vaikea hyödyntää niitä. Kasvisten valmiiksi pilkkominen säästää vatsahappotuotantoamme -näin säästämme energiaa muihin elintoimintoihin ja ikääntyminen vähenee.

Vielä vihersmoothien edut tiivistettyinä:

 • edistää ravinteiden (kuten kalsium, rauta ja B-vitamiini) imeytymistä
 • lisää energiaa
 • tasaa verensokeria
 • parantaa ruoansulatusta
 • ehkäisee loisia ja infektioita
 • parantaa astmaa ja allergioita
 • parantaa ihon kuntoa ja ehkäisee ikääntymistä
 • vähentää mielihaluja huonompiin ruokiin !!!!!!!!!!!!!!!, ehdottomasti:)
 • ehkäisee masennusta

 Teksti on sulkuja lukuunottamatta Heidi Kuusiston ihanasta kirjasta Uusi päivä.

Laitan vielä Newaysin Aamupala-shake ohjeen: (mikä on kyllä uskomaton tujaus hyvälle päivälle!)

1 annos:
1 mitallinen Fit choice vanilja
1 mitallinen Green Qi
1 mitallinen 5ibre (jos vatsan toiminnan kanssa ongelmia)
30 ml Noni juice ja/tai Durian fusion
30 ml New Vera ja /tai Acai Action
10 ml Maximol
1 rkl jogurttia
hedelmiä tai marjoja (mansikka, mustikka, banaani)
1,25 dl vettä


3 kommenttia:

 1. Kiitos terveellisistä ja hyödyllisitä vinkeistä :)

  -Iida-

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista