tiistai 24. huhtikuuta 2012

Linton Parker Suomessa

Linton Parker Australiasta on vieraillut Suomessa. Sain kahtena iltana kuulla sympaattista, energiaa pursuavaa ja loistavan menestyksekkään uran Newaysilla tehnyttä eksperttiä. Ja se tarttuu:)

Lintonin ja hänen vaimonsa tarina Newaysilla alkoi 12 vuotta sitten. Heidän tyttärellään oli vaikea astma ja kaikkialla kehossa hankalaa ihottumaa ja kortisonia määrättiin koko ajan lisää, sekä sisäisesti että ulkoisesti.Eräänä päivänä heidän tuttavansa tulivat innoissaan ja kertoivat heillä olevan ratkaisu tytön sairauksiin. He olivat skeptisiä mutta päättivät suostua kokeilemaan koska ystävät olivat niin vakuuttuneita. Muutamassa kuukaudessa tytön astmaoireet helpottuivat samoin ihottuma. Kuuden kuukauden aikana oireet olivat hävinneet ja lääkitys oli lähes kokonaan lopetettu. Vanhemmat ajattelivat tytön "kasvaneen" pois sairauksistaan. Eräänä iltana hän oli ystävällään yötä ja he olivat vaahtokylvyssä. Tyttö sai astmakohtauksen ja yön aikana iho tuli hirvittävään kuntoon. Jopa vaahtokylvyn saippuakuplien jälkiä näkyi tytön ihossa. Silloin vanhemmat ymmärsivät että tyttö ei ollut kasvanut pois vaivoistaan vaan että Newaysin tuotteet olivat tehneet muutoksen.

Varsinkin Lintonin vaimo sai tilanteesta sellaisen "raivon" että hän halusi ihmisten tietävän millaisia kemikaaleja meidän päivittäin käyttämiimme hygienia -ja ihonhoituotteisiin laitetaan ja ainakin viemään mahdollisimman monelle viestin että meillä on mahdollisuus valita millaisia aineita ihollemme levitämme. He lähtivät viemään Newaysin missiota ja sillä tiellä Linton ja Ginny ovat. Vastaavanlaisia esimerkkejä on satoja.

Linton puhui myös paljon Newaysin tieteellisestä tutkija- ja kehittäjäryhmästä, miten ja mitä he tekevät ja kaikki ovat maailmalla arvostettuja alansa eksperttejä. Newaysin perustajajäsenistä Samuel Epstain, joka on tehnyt elämäntyönsä syövän ehkäisyssä ja perustanut "Cancer prevention coalition"-järjestön Pohjois-Amerikkaan. Hän on sanonut että Newaysilla on maailman turvallisimmat tuotteet.

Hän kuvaili myös sairas -terve käsitteitä. Yleensä ajattelemme että terveys on sairauden puuttumista. Lintonille terveys tarkoittaa energiaa ja elämäniloa. Kuinka huonosti suurin osa meistä oikeasti voi. Jos (me nelikymppiset tai vanhemmat) mietimme omaa lapsuuttamme, oliko silloin allergioita näin paljon, syöpää, masennusta, burnoutia, käytös- ja keskittymishäiriöitä jne. Hän kertoi meidän olevan kuin keitettyjä sammakkoja. Jos sammakon heittää kiehuvaan veteen se yrittää hypätä pois mutta kun sammakko laitetaan kylmään veteen ja alamme hitaasti kuumentaa vettä sammakko ei huomaa lämpenemistä ja kuolee sinne. Näin käy meillekin, hitaasti totumme huonoon oloomme mutta kun sairautta ei todeta, meidän varmaankin täytyy olla terveitä (vaikka em. elämänilo ja energia puuttuu).

Linton otti vielä varmaankin rakkaan vertailun:), jos sinulla on hieno, kallis auto. Laittaisitko siihen huonoa, halpaa öljyä. Et varmaankaan mutta niin useimmat meistä tekevät keholleen koko ajan. Emme pidä huolta kalleimmasta ja arvokkaimmastamme.

Eilen illalla nauroimme vielä että marssimme Kelaan ja kerromme että Newaysin tuotteet pitäisi lisätä äitiyspakkauksiin että kaikkien perusoikeuteen kuuluisi saada hyvät ravintolisät. Ja että näitä tuotteita haluaisi antaa niille, ketkä ei niitä taloudellisista syistä pysty hankkimaan. Siihen Linton vastasi elämänviisaudella "älä anna nälän puutteesta kärsivälle kalaa vaan opeta hänet kalastamaan".