sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

mineraalit

50-100 vuotta sitten saimme ravinnostamme suuren määrän vitamiineja, mineraaleja, hivenaineita ja antioksidantteja. Ilmansaasteet ja muut kemikaalit olivat kovin vähäisiä. Tänäpäivänä tilanne on toisenlainen. Saasteet, säteily, erilaiset karsinogeenit, torjunta-ja säilöntäaineet ja hygienia- sekä kauneudenhoitotuotteiden kemikaalit altistavat meitä suurin määrin ja ravinnosta saatavat mineraalit ja kemikaalit ovat vähentyneet totaalisesti.


99% amerikkalaisista voi huonosti vähäisten mineraalien takia ja sama tilanne on muuallakin maailmassa.Kehomme tarvitsee 90 erilaista vitamiinia ja mineraalia, 60 näistä on mineraaleja, amino-ja rasvahappoja sekä vahvoja antioksidantteja vastustamaan vapaita radikaaleja. Turvallisia rasvahappoja aivojen toimintaan ja kuljettamaan vitamiineja ja mineraaleja kehossamme. Vaikka saisimme 100% tarvitsemamme vitamiinit ja meillä on puutetta mineraaleista kehoomme imeytyy vain murto-osa vitamiineista.

Hyvän terveyden edellytys on, että kehossamme on riittävästi mineraaleja, ilman niitä eivät aminohapot ja vitamiinit vaikuta kunnolla. Kehomme saa polttoainetta mineraaleista, mineraalit tuottavat energiaa. Mineraaleja tarvitsemme liikuntaan ja painonpudotukseen. Kehomme ei jaksa pudottaa painoa eikä polttaa rasvaa mikäli meillä ei ole riittäviä mineraaleja (Perustuikohan minun painonputoaminen tähän kun aloin käyttää tuotteita). Myöskään ruuansulatus ja aineenvaihdunta eivät toimi kunnolla ilman mineraaleja. Kehomme tavoittelee aina "biologista" ihannepainoa, missä se voi ja toimii parhaiten. Eli mikäli ekstra rasvaa on aineenvaihdunta kuluttaa sitä mutta jos taas on "alipainoinen" aineenvaihdunnan toimiessa kunnolla voi paino noustakin.


Oireita mitä mineraalipuutokset aiheuttavat: Kalsiumin puute voi aiheuttaa osteoporoosia, kipeät nivelet ja jänteet (polvikipuni parani, en saa treenikipua), syvän laskimotukoksen, lihaskouristuksia, korkean verenpaineen, PMS oireita, hormonien epätasapainoa, reumatismia, munuaiskiviä, artroosia ja ientulehduksia.

Magnesiumin puute voi aiheuttaa rytmihäiriöitä, kylmät raajat tai palelua, ummetusta, sydänsairauksia ja yliaktiivisuutta.

Kromin ja vanadiinin puute voi aiheuttaa kroonista väsymystä, huimausta ylösnoustessa tai seisoessa, tarvetta virtsata usein, alzheimer, diabetes, munuaisongelmia, kuukautisvaivoja, ruuansulatusongelmia, alkoholismia, hedelmättömyyttä ja maksaongelmia.

"Oxfordin yliopiston tutkimusten mukaan kromipikolinaatti lisää muun muassa seerumin tryptofaanin pitoisuutta. Tryptofaanista ihminen valmistaa mm. tärkeitä hermon välittäjäaineita, serotoniinia, noradrenaliinia ja melatoniinia. Näin ollen kromilisä voi ehkäistä stressiä, univaikeuksia, ahdistusta ja masennusta, mikä saattaa olla hyvinkin hyödyllinen vaikutus etenkin naisten paino-ongelmien hoidossa."

Kuparin puute voi aiheuttaa aikaisin harmaantuvat hiukset, ryppyjä, anemiaa ja veltostuneen ihon.


Aminohapoista on tullut minun lempilapsi. Niistä löytyy mielenkiintoisia artikkeleita mm.
tämä löytö raportoitiin 24.6.2006 Journal of Neuroscience -lehdessä. "Ravintotekijöillä näyttää olevan paljon suurempi merkitys välittäjäaineiden synnyssä ja toiminnassa kuin tähän asti on uskottu. Ravintoaineita käyttämällä aivosolut (neuronit) tuottavat proteiineja ja muita yhdisteitä sekä rakentavat ja korjaavat syntyneitä vaurioita. Välittäjäaineet syntyvät ravinnon aminohapoista,
eivät suinkaan synteettisistä lääkkeistä. Ravitsemusterapia onkin uusi lupaava keino korjata aivojen neurokemian vikoja, joita oppimis- ja keskittymishäiriöistä, stressistä, masennuksesta, paniikkihäiriöstä, ja epävakaasta persoonallisuudesta (persoonallisuushäiriöstä) muista psyykkisistä häiriöistä kärsivillä ihmisillä on runsaasti."

Serotoniini on aminohaposta muodostuva hormoni, joka on myös mielialahormoni, jonka vajaus ilmenee alakulona, apatiana, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä. Keski-iässä ja sen jälkeen serotoniinin määrä aivoissa alkaa laskea.

Olen miettinyt jo kauan esim. nykyajan lasten lisääntynyttä ylivilkkautta ja keskittymisvaikeuksia ja omaakin elämääni, koska vaikka kaikki on hyvin, on silti ollut alakuloinen olo, pää on tuntunut raskaalta ja ilo on ollut poissa. Monesti olen ajatellut että tätäkö tämä loppuelämä nyt on. Itse löydän listoista niin paljon oireita mihin olen saanut jo nyt avun, kun aloin käyttämään mineraalivalmistetta, mikä sisältää myös tarvittavat aminohapot. Jotenkin sekin tuntuu lohdulliselta että jos vika olikin siellä ja minä osaankin vielä nauttia elämästä:)
Newaysin Maximol on patentoitu, yksi maailman parhaiksi tunnustettu mineraaliravintolisä!

Teksti on käännetty Newaysin luennoista, kuvat Newaysin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti