keskiviikko 5. syyskuuta 2012

oivallus

Luin Sirkka Santapukin ym. kirjaa ja siellä oli niin paljon samoja ajatuksia kuin minulla, että halusin jakaa niitä myös tänne blogiini. Happamasta kehosta ja happiradikaalien haitoista löytyy aikaisemmistakin päivityksistä mutta taas en voi olla korostamatta mineraalien ja antioksidanttien merkitystä terveydellemme.

 
"Lähestyn ihmisen terveyttä systeemisesti. Ihminen tulee huomioida kokonaisuutena, elävänä ja monimutkaisena systeeminä, jossa kaikki osat -keho, mieli ja henkisyys -ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Immunologia -oppi ihmisen terveyttä ylläpitävistä puolustusmekanismeista- perustuu juuri systeemiteoriaan. Jos ihmisen oma immuunijärjestelmä on vahva, yhdelläkään bakteerilla ja viruksella ei ole asiaa ihmisen soluihin. Näen myös terveysongelmien kasvun systeemiajattelun kautta. Arvelen osasyyksi antibiootteja, jotka ovat saaneet suoliston immuunijärjestelmän epäkuntoon. Laajasti huomioita on herättänyt myös käsite stressi. Aihetta ei ole syytä vähätellä, sillä moninaiset ja arkipäiväiset stressitilanteet jatkuessaan aiheuttavat välivaiheiden kautta maitohappobakteerien tuhoutumista suolistossa, johon immuunijärjestelmämme kuitenkin 80-prosenttisesti perustuu.

Suomessa tehdyt tutkimukset osoittavat päivävirkeyden syntyvän syvän unen seurauksena, mikä taas edellyttää lihaksistoa ja hermostoa rauhoittavien kivennäisten saantia. Elimistö ei pysty niitä itse muodostamaan, joten ne pitää saada ravinnosta ja niiden imeytymiseen tarvitaan tervettä suolistoa maitohappobakteereineen ja vitamiineineen. Kivennäisten ansiosta elimistöstä tulee emäksinen ja se pysyy terveempänä, kun taas hapan elimistö saattaa olla alttiimpi pitkäaikaissairauksille. Aivot ovat pitkälti rasvaa ja jotta rasva ei härskiintyisi, tarvitaan muun muassa hyviä omega-rasvahappoja. Lisäksi aivot tarvitsevat solunsuojavitamiineja, joita ovat A-, E-, ja C-vitamiini, seleeni sekä useita tehtäviä toimittavat B-ryhmän vitamiinit. Hyvän ravinnon lisäksi tarvitsemme hapanta vatsalaukkua, emäksistä suolistoa maitohappobakteereineen sekä ruuansulatusentsyymejä (mihin elimistöäsi tukee Newaysin Maximol, yksi maailman parhaimmiksi tunnustetuista mineraalivalmisteista)

Maximol Solutions
 


Happiradikaalien aiheuttamat tuhot ovat nykynäkemuksen mukaan lopullinen syy kehon rappeutumiseen vanhuudessa. Radikaalit tekevät entsyymeistä toimintakelvottomia, härskiinnyttävät solukalvoja ja tuhoavat hitaasti solun DNA:ta. Vanheneminen ei siis ole välttämättä kiinni ajasta tai iästä vaan soluvaurioista. Happiradikaalit tuhoavat myös tuki-ja sidekudostamme, mikä "veltostuttaa" meitä.Tämä selittää, miksi satavuotiaan keho voi olla paremmassa kunnossa kuin viisikymppisen.

Liki vuosisata on tiedetty, että eliniän ja aineenvaihdunnan välillä on yhteys. Aivot, sydän, munuaiset ja lihakset kuuluvat kudoksiin, joiden soluilla on kaikkein vilkkain aineenvaihdunta ja hapenkulutus. Nämä kudokset ovat erityisen alttiita happiradikaalien aiheuttamille tuhoille. Monimutkaisen tapahtumasarjan kautta käynnistyy tietynlainen tulehdusreaktio, jossa syntyy lisää happiradikaaleja. Tällaisen tilanteen jatkuessa reaktio muuttuu krooniseksi. Tämä on tyypillistä lähes kaikille vanhuusiän sairauksille sydän-ja verisuonitaudeista dementiaan ja reumaan.

Jos puhutaan vapaista radikaaleista eli happohyökkäyksestä soluihin, sen voi kuvitella seuraavasti: halkaiset omenan ja jätät pöydälle. Mitä tapahtuu? Omena muuttuu ruskeaksi ja mätänee ennen pitkää. Soluja happamoituu samalla tavalla ja kuolee paljon muun muassa tupakan, stressin, epäterveellisen ruuan tai runsaan alkoholin käytön seurauksena. Jo yksi tupakka aiheuttaa 10 000 happohyökkäystä joka ikiseen 73 biljoonaan soluun aiheuttaen solujen tuhoutumista, ellei solunsuojaus toimi (eli riittävästi mineraaleja ja antioksidantteja). Myös liikunta vailla palautustaukoja voi tehdä saman, kuten täysi liikkumattomuuskin.

Epäterveellinen kiihkeä elämämme synnyttää enemmän happoja, kuin keho sietää. Kun elimistö ei ennätä neutralisoida happoja riittävän nopeasti, niitä alkaa varastoitua vaikeasti sulavina suoloina side- ja rasvakudoksiin. Naisilla nämä happovarastot kertyvät takamuksiin ja reisiin ja vatsan alueelle ja nykyään tämä näkyy jo nuorilla teinitytöillä. Miehillä ei näillä seuduilla ole samanlaisia ongelmia, mutta heillä myrkyt varastoituvat suoraan tärkeille elimellisille alueille.

Kun elimistö happamoituu, eikä uusia soluja muodostu tärkeän rakennusaineen, kivennäisten, puuttuessa, elimistön soluenergiataso alkaa laskea.Aluksi tulee yleensä uupumusta, unettomuutta, mielialaongelmia ja ehkä jo sairastelua, mutta soluenergiatason laskiessa edelleen nuorikin ihminen niin sanotusti vanhenee, joutuu vuoteen omaksi ja sairastuu. Kun soluenergia on prosentteina ilmaistuna laskenut sadasta nolllaan, ihminen kuolee.

Sekä syöpä-että autoimmuunisairauksilla (esim.reuma, diabetes, keliakia, psoriasis) on hapan elimistö. Kun riittävän paljon soluja on tuhoutunut, on luonnollista, että elimistö pyrkii lisäämään soluja holtittomasti. Tästä voi seurauksena olla syöpä. Myös esimerkiksi reuman, osteoporoosin ja fibromyalgian synty voi perustua elimistön jatkuvaan korjausyritykseen. Luusto on ainoa elin joka on elimistössä emäksinen. Kun elimistö happamoituu kivennäisten puuttuessa, se pyrkii irrottamaan luukudosta saadakseen emäksisyyttä ja täten päästä taas tasapainoon. Tällöin ongelmana syntyy nivel-tai lihassairauksia ja luuston haurastumista.

Monilla meistä on särkylääkkeitä, verenpainelääkitys tai mahahappoja neutraloivia lääkkeitä ja luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään -kaikki lääkkeet toimivat kuitenkin samoin periaattein- oiretta poistaen ja elimistöä happamoittaen. Lääkkeet ovat parhaassakin tapauksessa yksi terapiamuoto, joka voi auttaa elimistöä parantamaan itse itse itsensä ja aktivoimaan oman immuunipuolustusjärjestelmänsä- joka on ainoa todellinen parantaja. Lääkitys on yleensä väliaikainen ratkaisu eikä yksin riitä. Lääkkeiden käyttö lyhytaikaisesti voi olla tärkeää ja aiheellista, mutta ne eivät koskaan voi yksin tervehdyttää ihmistä. Haluan kuitenkin korostaa että oireen hoitaminen voi olla edellytys, että jaksaa edes pohtia muita vaihtoehtoja. Oireen hoitaminen on rinnastettavissa toimintaasi auton öljynpainevalon syttyessä. Jos "oire" eli valo ärsyttää, iske mittarivalo rikki ja katso miten pitkälle pääset. Miksi tapanamme ei ole tehdä autolle samaa kuin itsellemme, korjata vain oiretta? Siksi. koska tiedämme auton hajoavan. Mutta miten käy ihmiselle kun poistaa vain oireet? Pitkäaikaissairaudet syntyvät huomaamattomasti, mikäli hoidetaan vain pelkkiä oireita. Toki lääketiede ja vahva asiantuntijuus mahdollistavat muun muassa ihmishengen pelastamisen akuutissa tilanteessa ja arvostan niitä syvästi omalla paikallaan.


Revenol, Cascading Revenol

Happiradikaalien tuhoa ehkäisemään kehitetty Newaysin laajakirjoinen antioksidantti, sisältää mm. kurkumaa, neidonhiuspuu-uutetta,
männynkuoriuutetta, viinirypäleensiemenuutetta, greipinsiemenuutetta, kaakao-, papu-uutetta, C-, E- ja A-vitamiinia. Sisältää sekä lyhyt- että pitkävaikutteisia antioksidantteja.

tiistai 4. syyskuuta 2012

EFA -Recovery Plus

Essentiaaliset rasvahapot, Omega- 3 ja -6 ovat
keskeisessä asemassa kehossasi kuljettaen
ravintoaineita verenkierrossa.
Ne tehostavat aerobista terveyttä,
kohottavat suoritustehoa ja suorituksen jälkeistä palautumista.
Ihanteellinen jokaiselle, aktiiviurheilijoista kuntoilijoille,
sekä vanhoille että nuorille.
Tyydyttymättömät rasvahapot ovat tärkeitä myös
ihosi kunnolle ja muille kehitystekijöille.
Erinomainen tuote kaikenikäisille.

Ainesosat:
mm. helokkiöljy, kalaöljy, saflorinsiemenöljyä, mehiläisvahaa, pellavansiemenöljyä

EFA -recovery plus on myöskin maailmalla tunnustettu
loistavaksi öljysekoitukseksi. Nostettu esille erityisesti sydämen terveyteen liittyen sekä iho-ongelmissa (mm.psoriasis ja allergiset ihottumat)