maanantai 3. syyskuuta 2012

kuinka rasvan-, myrkynvapautuskuurin jälkeen...

 


Elinolosuhteemme ovat muuttuneet rajusti parin viime sukupolven aikana. Jotkut muutokset ovat vaikuttaneet voimakkaasti kehomme myrkynpoistojärjestelmään ja tähän saa apua myrkyllisen rasvan vapautusohjelmassa. 
Pahiten vaikuttavat ilman, ruuan ja ihonhoito-ja hygieniatuotteiden sisältämät kemikaalit, joiden kanssa joudumme tekemisiin yhä enemmän. Joudumme syömään paljon vähäravinteisempaa ruokaa kuin ennen tehoviljelyn (keinolannoituksen), teollisesti käsitellyn ja ruuan jalostamisen takia. Monet jäävät aliravituiksi vaikka syövät paljon. Emme saa riittävästi tarvitsemiamme ravintoaineita. Onkin sanottu että hyvinvointivaltioissa elää ylipainoinen mutta aliravittu kansa.

Nyky-yhteiskunta tarjoaa meille mukavuuksia, mutta terveytemme kustannuksella. Stressin, istumatyön ja huonon ravinnon seuraukset näkyvät diabeteksen, sydän ja verisuonisairauksien, ylipainon ja muiden hyvinvointisairauksien lisääntymisenä -myös yhä nuoremmissa ikäluokissa. Vuosien mittaan kertyy kaikenlaisia vaivoja mistä ei osaa tarkalleen sanoa milloin oireet ovat alkaneet tai ne ovat olleet niin kauan että uskoo vaivojensa olevan synnynnäisiä. Monet potevat väsymystä, päänsärkyä, vatsavaivoja, allergioita, iho-ongelmia, lihassärkyjä ja monia muita vaivoja. Saatamme pitää huonontunutta elämänlaatua ja kehnoa terveyttä iän karttumiseen luonnostaan kuuluvina ilmiöinä. Monilla "ikäoireilla" ei kuitenkaan ole mitään tekemistä iän kanssa, paitsi että keho saattaa olla huonossa kunnossa pitkään ennen kuin oireet ilmaantuvat. Myrkyllisen rasvan vapautuskuuri auttaa monia pääsemään yllä mainituista oireista, ja se on usein uusi alku parempiin ruokailutottumuksiin ja elämäntapaan.


Hyviä ohjeita etenkin rasvan vapautuskuurin jälkeen on


  • Enemmän kasvivalkuaista. Ensimmäiseksi lisäät ruokavalioosi kasvivalkuaista, jota sisältävät esim. linssit, pavut, kvinoa, tattari, soija, paljon pähkinöitä ja siemeniä.
  • Parhaat eläinvalkuaisen lähteet. Jos tahdot, voit alkaa syödä kalaa, äyriäisiä, broileria, munia, riistaa ja lammasta. Vältä makkaraa, pekonia ja sianlihaa ja vähennä naudanlihan syömistä. 
  • Viljat, jos tahdot lisätä ruokavalioosi leipää, makeita leivonnaisia, mysliä ja muuta vastaavaa, valitse rukiista, kaurasta tai ohrasta leivottua. Vältä vehnää!
  • Maitotaloustuotteet. Käytä ensisijaisesti vuohen- ja lampaanmaitojuustoja (sulavat paremmin eivätkä hidasta puhdistumisprosessia, kuten lehmänmaitotuotteet voivat tehdä). Nykyisin on saatavilla runsaasti lehmänmaitoa korvaavia tuotteita , esimerkiksi soija-, riisi-, kvinoa- ja mantelimaitoa. 
  • Kokeile uusia tuotteita. Lue uusista ruoka-aineista ja kokeile vaikkapa kvinoaa, linssejä, papuja, eri riisilajeja, leviä, tofua, riisinuudeleita, kauraspagettia, tattaripastaa ja soija- tai riisimaitoa.
  • Lisää uusia ruokia vähitellen. Tunnustele, miten voit, kun alat syödä jotain sellaista, jota olet välttänyt. Opit tuntemaan kehosi jaa tiedät, mikä tekee sille hyvää tai pahaa.
  • 80/20-periaate. Yritä noudattaa ainakin 80-prosenttisesti detox-periaatteita. Siten voit toisinaan sallia itsellesi jotain ylimääräistä, jos mielesi tekee.
  • Syö joskus mitä haluat. Jos tahdot juoda viiniä tai syödä suklaata, nauti siitä joskus. Tulet hämmästymään. On varsin luultavaa, että kun olet syönyt "puhdistunut kunnolla", olet tullut varsin kohtuulliseksi. Lasi viiniä tai pari suklaapalaa saattaa riittää.
  • Lisäravinteet. Niiden käyttöä kannattaa ehdottomasti jatkaa kuurin jälkeen. Ne turvaavat että kehossasi on soluilla polttoainetta ja keho puhdistuu kunnolla... ja painonpudotus säilyy.


Tekstissä olen käyttänyt tukena Ulrika Davidssonin kirjaa Detox-puhdista kehosi ja laihdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti