sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

antioksidantit

Jo 1954 Nebraskan yliopiston tutkija, tohtori Denham Harman esitti että happiradikaalit vaurioittavat eläviä soluja ja aiheuttavat suuren osan pitkäaikaisista taudeista ja vanhenemisen. Teoria kohtasi kovaa vastustusta tiedemaailmassa mutta nykyään se on yleisesti hyväksytty.
Happiradikaaleja syntyy, kun happimolekyyli imee itseensä säteilyenergiaa tai kun se asteittain pelkistyy. Happiradikaaleja syntyy koko ajan mm. radioaktiivisen- ja UV-säteilyn vuoksi, raskasmetallit aiheuttavat, saasteet, tupakka, torjunta-aineet, alkoholi ja monet synteettiset aineet. myös tulehdustilat ja krooniset sairaudet sekä kova fyysinen rasitus.
Ilman riittävää antioksidanttisuojaa soluille käy kuten auringonpaisteeseen jätetylle voille, se härskiintyy. Radikaalit käyvät solukalvojen kimppuun ja hapettavat niiden fosfolipidejä ja rasvahappoja. Jos radikaalit pääsevät vahingoittamaan solujen DNA:ta voi se johtaa syöpään.
Solukalvojen läpäisevyys lisääntyy ja ärsyttävät aineet pääsevät soluun sisälle. Niistä virtaa ulos elintärkeitä suoja-aineita. Soluista vauriot leviävät helposti koko kudokseen, esim ihosoluista ihoon, munuaissoluista munuaiseen, keuhkosoluista keuhkoon jne. Kun kudos vaurioituu pahasti, sen toiminta kärsii ja elleivät sen korjausmekaanismit mm. antioksidanttijärjestelmä kykene palauttamaan toimintoja normaaleiksi, kudos sairastuu. Silloin päädytään tiettyyn diagnoosin, riippuen mistä elimestä on kysymys. Antioksidantit estävät ja korjaavat solujen DNA:n vaurioita. Näin antioksidantit suojaavat meitä vanhenemiseen liittyviltä muutoksilta.
Tärkeää on että valitset laadukkaan antioksidantin, mikä sisältää pitkä- ja lyhytvaikutteisia antioksidantteja. Newaysilla on kaksi antioksidanttivalmistetta, Revenol, mistä olen tehnyt päivityksen aikaisemmin ja tässä

Cascading Revenol
Sisältää mm. ubikinonia (Q10), resveratrolia, mikä on terveysvaikutuksiltaan eräs tähän mennessä voimakkaimmista ja monipuolisimmista kasvikunnan yhdisteistä. Sen on tieteellisesti osoitettu vaikuttavan mm. solujen energia-aineenvaihduntaan, tulehdusreaktioihin ja ikääntymismuutoksiin. Resveratroli on lisäksi voimakas antioksidantti, ja ehkäisee mm. haitallista LDL-kolesterolin hapettumista. (Mielenkiintoista kolesterolissa on se että ainoastaan hapettunut LDL-kolesteroli on haitallista suonissamme ja aiheuttaa plakkia joka ahtauttaa ja tukkii suoniamme)
Se parantaa fyysistä suorituskykyämme, tehostaa energiantuotantoa, vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan, lisää lihasmassaa, parantaa insuliiniherkkyyttä, vähentää estrogeenituotantoa, tasoittaa verensokeria ja suojaa vatsan limakalvoa ja hillitsee tulehdusta.


Olen itse käyttänyt Cascading Revenolia nyt pari viikkoa (olen ottanut yhden kapselin vain iltaisin, vaikka annostus on aamuin illoin. Tavallinen Revenol aamuisin). En osaa tarkasti selittää miten se on vaikuttanut mutta ehdottomasti olen piristynyt ja olen elinvoimaisempi ja gastriittivaivainen vatsani voi kyllä tosi hyvin. Se mihin eniten olen reagoinut on että minun "tekee mieli" näitä kapseleita. Aamuisin on oikein vaikea ottaa tavallinen Revenol ja usein käy mielessä että voisinko ottaa kapselin. Onko tämä sitä että keho tietää mitä se tarvitsee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti