keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Probiootit

Probiootit ovat terveyttä edistäviä bakteereita suolistossa, jossa ne ylläpitävät hyvää bakteerikantaa osallistuen ruuansulatukseen, tiettyjen vitamiinien muodostamiseen, tautimikrobien kurissapitämiseen ja kuonanpoistoon.

Probioottien yksi tärkeä vaikutus on puolustusjärjestelmän tasapainotus.
Probiootit pystyvät vahvistamaan puolustusjärjestelmää mm. lisäämällä
vasta-ainetuotantoa, jolloin olemme vastustuskykyisempiä ympärillä riehuvia tauteja vastaan. Toisaalta ne rauhoittavat tulehdusreaktioita. Probiootit keskustelevat puolustusjärjestelmän kanssa suoliston alueella, mutta vaikutus välittyy koko kehoon mm. limakalvojen ja ihon parempana kuntona.

Probiooteiksi ( pro bio = elämän hyväksi ) kutsutaan hyviä bakteereja, jotka asuvat ihmisen suolistossa. Meille tuttu antibiootti on näiden vastakohta ja tuhoaa kaiken elävän bakteerikannan elimistössämme, niin pahat kuin hyvätkin bakteerit.

Nämä bakteerit ovat välttämättömiä ruoansulatukselle sekä laskevat kolesterolitasoa.
Ne pystyvät auttamaan kalsiumin imeytymistä, tuottamaan B- ja K- vitamiineja sekä entsyymejä, jotka toimivat hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvojen sulatuksessa.
Suolistobakteerit näyttävät auttavan tautien ja tulehdusten parantamisessa ja tuottamalla laajat varastot vasta-aineita, joita immuunisysteemi voi käyttää monissa tilanteissa. Ne auttavat herpekseen, ihottumiin, ruoansulatusongelmiin, krooniseen väsymykseen ja autoimmuunitauteihin kuten reuma ( fibromyalgia), myrkytyksiin jne. Lactobacillus ja bifidus bakteerit pystyvät estämään mm salmonella- ja kolibakteeritartuntaa. Laaja vaikutusalue johtuu yksinkertaisesti siitä, että ruoansulatus ja terve suolisto on kaiken terveyden perusta. 70 %:lla naisista ja 40 %:lla miehistä on hiivasieniongelmia, jotka on poistettavissa hyvällä maitohappobakteerikannalla.
Bakteerikanta voi myös heikentyä aspiriinin, kortisonin, heikon ruokavalion (liikaa rasvaa ja proteiineja), hiivan, sokerin, stressin, alkoholin tai liiallisen sinkin vuoksi. Tutkimuksissa on myös todettu, että iän mukana ihmisen hyödyllinen bakteerikanta vähenee ja vastaavasti myrkyllisiä yhdisteitä tuottavat clostridium perfrigens kannat lisääntyvät. Eräs tutkimus havaitsi näitä bakteereja ( Bifido infantis mm. ) sisältävien maitotuotteiden vähentävän suolistosyöpäriskiä. Eräs toinen tutkimus taas havaitsi bifiduksen olevan hyväksi maksan, munuaisten ja haiman terveydelle. Eräissä tutkimuksissa on myös todettu maitohappobakteerien vähentävän oleellisesti veren kolesterolia. Maitohappobakteerit auttavat myös laktoosi- intoleranssiin.

Lactobacillusbakteereja saa jogurteista ja maitohappokäytetyistä kasviksista, kuten hapankaalista, hapatetuista sienistä ja kurkuista. Kuitenkaan kaikista teollisesti tuotetuista jogurteista ja kurkuista ei löydy tätä bakteerikantaa. Suolakurkut, hapankaalit ja sienet ovat yleensä vain etikassa marinoitu eivätkä maitohappokäytettyjä kuten ennen vanhaan. Hyvän bakteerikannan ylläpito edellyttää myös, että ruokavalio on selvästi tuore ja raakaravinto -pitoinen kuumennettujen ja säteilytettyjen ruokien asemesta.

Probioottihoitoa käytetään paitsi
Suolistosairauksiin myös
kroonisiin hengitys- ja virtsatieinfektioihin
Maksasairauksiin
ihotauteihin ja allergioihin
Reumaan
syövän tukihoitona


Saksalainen kansanviisaus sanoo: "Der Tod sitzt in Darm" =
"Kuolema vaanii suolistossa"
tai "Der Mensch ist, was er isst" =
ihminen on mitä syö.
Jotta ravintoa voisi käyttää optimaalisesti hyväksi, on suoliston oltava ehdottoman terve.
Suolisto näyttelee myös tärkeää osaa immuunijärjestelmän toimintakuntoisena pitämisessä. Suoliston solut tuottavat ruoansulatusnesteitä ja -entsyymejä. Nämä tärkeät suoliston solut uusiutuvat 36 tunnin välein


Advanced Probiotic




kapseli sisältää 2,88 miljardia elinvoimaista solua, 5 maidotonta probioottista bakteeria
tukee ruuansulatusta, puolustusjärjestelmää, ehkäisee tulehduksia
Saccharomyces boulardii puhdistaa suolistoa, L-glutamin suojaa suolistoa ja tukee suoliston soluja
hillitsee haitallisten bakteerien kasvua
auttaa ravinnon ja ravintolisien imeytymistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti